Старши треньорът на есенния първенец Черно море Илиан Илиев Илиев направи

...
Старши треньорът на есенния първенец Черно море Илиан Илиев Илиев направи
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Трябва да отдадем заслуженото на футболистите, които бяха перфектни през целия полусезон

Старши треньорът на есенния отличник Черно море Илиан Илиев Илиев направи равносметка в предаването " Домът на футбола " за миналия полусезон. Той разяснява и идната зимна подготовка и селекция.

" Доволни сме, постоянно има първи път. Трябва да отдадем заслуженото на футболистите, които бяха съвършени през целия полусезон. Това място ни задължава да се подготвим добре за втория полусезон, където ще е още по-трудно. Характерът е за играчите. Ние желаеме да сме в тройката, да задържим това място. Има много тимове с упоритости зад нас, с по-големи бюджети. Със сигурност ще ни е мъчно ", стартира Илиев.

" Как се реализира? Черно море и преди мен е показвал, че има единодушие сред треньор и управление, а в последните години и с публиката. Едно цяло сме и това оказва помощ. Спортно-технически няма кой да ми се меси. Това са много значими неща във футбола, с цел да постигаш триумфи ".

" Разликите са дребни. ЦСКА 1948 и Левски имат 2-3 пъти по-големи бюджети. Те имат и по-дълги скамейки, а при нас извън са по-млади момчета. В някои мачове опитът им не разрешава да оказват помощ колкото могат като качества. Нищо не е свършило, а занапред стартира ", продължи треньорът на Черно море.

" Искаме да вземем един нападател, тъй като Брено се контузи, както и един външен халф. Търпеливо гледаме. На този стадий малко мъчно се прави селекция зимата. На 5 януари се събираме. От 21 до 2 февруари ще бъдем на лагер в Турция. Контролите в България сме ги създали. За Турция занапред започваме да ги организираме ".

" Когато дойдохме преди 6-7 години си казахме, че на тези деца би трябвало да се дава късмет. Радвам се, че някои си го хванаха. Има други момчета, които могат да създадат повече. Има деца, които заслужават да получават повече шансове. Всичко зависи от тях ".

" Всяка една победа е необикновено, изключително като виждаме по какъв начин ни поддържат хората. Не влизаме в дадени еуфории като победим в даден мач или противоположното. Има много млади треньори, които след 3-4 мача мислят, че са като Гуардиола, а като паднат 2-3 мача мислят, че футболистите им са отговорни ".

" Да сме здрави, а другите неща може да ги реализираме ", отговори треньорът на Черно море на въпроса, какво си пожелава за идната година.
 Черно море ще притегля играчи, само че няма да продава
Черно море ще притегля играчи, само че няма да продава

Варненци са есенен първенец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР